Bovenstaande foto's zijn gemaakt tijdens een zonnige dag ergens in mei 2000. Franeker is met zijn karakteristieke gevels behoorlijk fotogeniek. Daarom geven deze foto's ook een duidelijk beeld weer hoe Franeker zijn karakter van vroeger probeert te behouden.

Deze eerste twee foto's hierboven zijn gemaakt op 1 november, de windkracht was toen zo nu en dan kracht 8 a 9. Dit gaf uiteraard een donkere maar mooie foto indruk. Zeer veel regen was er gevallen en dat samen met de wind veroorzaakte dat een hoge waterstand.  Deze opnamens zijn gemaakt vanaf de Prins Hendrikkade en het kanaal heet het Van Harinksmakanaal. De laatste foto is gemaakt in december 2001 vanaf de snelweg even voorbij Schalsum.

     

De foto's hierboven zijn gemaakt in september 2002. Eerste foto is een Psychiatisch ziekenhuis. De tweede foto is een oud theehuisje op het Bolwerk. De vierde is een kunstwerk, het is een kaatsbal. De tweede rij begint met het korendraagershuisje. De laatste foto van die rij is eigenlijk in het midden van Franeker, waarom dat nog niet vol gebouwd is zal mij een raadsel blijven. De laatste foto is een zeer oude ophaalbrug aan het Vliet.

Ben je nog op zoek naar meer foto's van Franeker? Ga dan naar Foto's en Kaarten, vooral bij FOTO's en KAARTEN staan nog veel meer straten, gebouwen, huizen e.d. van Franeker. 

Groetjes van Peter Wrekenhorst uit Franeker