Het nieuwbouwplan "Witzens"

 

Franeker is al behoorlijk aan het uitbreiden geweest de afgelopen jaren. Hoofdzakelijk aan de westzijde. Natuurlijk ook het Frisiaterrein mag niet vergeten worden maar dat is inmiddels alweer een tijdje terug en valt niet echt meer op voor de Franeker.

Momenteel is men druk bezig aan het bouwen aan de noord-noord-westzijde van Franeker. Ook daar lijkt het trouwens of de grond gratis is, men koopt tegenwoodig alleen maar vrijstaand en dat terwijl Nederland al zo klein is. Waar gaat dat heen denk ik wel eens? Maar dat even terzijde. Het nieuwe bouwplan van Franeker heet Witzens en is best luxe om te zien. Zo is water namelijk een belangrijk punt en ook zal men de woningen dus gaan bereiken via een vaste brug. Toch zou ik geen 4 ton willen neerleggen om zo dicht bij een snelweg te gaan wonen, oke er is dat wel een geluidswal maar om daar nu tegen aan te gaan kijken? Toch is de wijk voor Franeker van groot belang en als dit alles klaar is zal men over enkele jaren aan de zuidkant van Franeker gaan beginnen en ook daar zal het een soort waterachtige wijk gaan worden.

Hieronder zie je een aantal foto's die zijn gemaakt in november 2001. Binnenkort hoop ik ook foto's van vroeger te vinden en die dus ook die hierbij te kunnen zetten.

Hieronder zie je deel 1, daaronder kun je op deel 2 klikken om naar de volgende serie te gaan.

Deel 2 is van maart 2002

Deel 3 is van september 2002

Deel 4 is van september 2003

Deel 5 is van april 2004

Deel 6 is van december 2004

Graag tot ziens.

Groetjes van Peter Wrekenhorst uit Franeker